Gram Slot åbner gastronomisk showroom

Torsdag i denne uge slår Gram Slot dørene op til en helt ny café og gårdbutik, der bringer regionens borgere og turister endnu tættere på lokalt producerede specialiteter og råvarer, skriver Økologi & Erhverv.

Åbningen manifesterer Syddansk Fødevareklynge og Gram Slots arbejde for at styrke netværket mellem regionens producenter.

Er I i nærheden af Gram – så kig forbi.  Gram Slot er et økologisk kraftcenter i Sønderjylland. Slottets historie strækker sig helt tilbage til 1231, da det blev bygget af Kong Valdemar Sejr. Siden udviklede det sig til en af de betydeligste gårde i Sønderjylland, først under slægten Reventlow, og fra 1664-2007 under slægten Schack / Brockenhuss Schack.

I 2007 blev slottet købt af Svend og Sanne Brodersen, som omlagde Gram og Nybøl godsers jorder til økologisk drift. I dag sælges godsets økologiske produkter fra gårdbutikken og i enkelte supermarkeder.

Råvarerne fra landbruget er basis for maden i slottets køkken. Køkkenet serverer mad med sjæl og tradition til de mange private som offentlige arrangmenter.

Avlsgården, Gramgård, er indrettet som moderne ferielejligheder, I kan bruge som udgangspunkt for ture i det sønderjyske.

På Gram Slot afholdes i løbet af året en lang række arrangementer – fra »Ghost Walks«, hvor I måske kan møde nogle af godsets genfærd til hyggelige jule- og sommermarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *